Стоматология

 

Оралната грижа за животните е много важна за комфорта и здравето на Вашия домашен любимец. Тя намалява опасността от зъбни кариеси и инфекции. Като специалисти в медицинските грижи, ние от Ита Вет знаем, че проблемите на зъбите и венците могат да доведат до болести на сърцето, бъбреците, белите дробове и др. Следвайте трите основни стъпки за орална грижа на Вашия любимец, за предотвратяване на заболяванията и поддържане на  здравословен живот:

 

Профилактични прегледи

Това са прости и безболезнени процедури, които извършваме без упояване. Те изискват редовни посещения на домашния любимец при нас. При млади животни изследваме устата за задържани бебешки зъби, липсващи, счупени или допълнителни зъби, както и за оценка на всякакви аномалии в развитието. При възрастни домашни любимци търсим възпалени венци, орални тумори, натрупване на зъбен камък или др.

 

Профилактично почистване на зъбния камък

То може да бъде проведено, както без упояване при спокойни животни, без сериозни натрупвания, така и под обща анестезия. Тези манипулации са рутинни и препоръчителни за всички възрастни кучета и котки. Преди анестезията трябва да се убедим, че Вашият домашен любимец е здрав, като извършим кръвни изследвания и диагностика.

Това са планови манипулации, затова можете да запишете час предварително на тел: 02/4441844, 0886149191, 0886882216

 

Профилактика вкъщи

Стопаните могат да са спокойни, защото е много лесна. Екипът на ветеринарна клиника Ита Вет ще Ви помогне да научите как да изпълнявате профилактична хигиена вкъщи. Заедно ще изберем най-подходящите продукти, които да използвате. Зъбната профилактиката на домашния Ви любимец е много по-лесна, отколкото си мислите!

Можете да запишете час за преглед на следните тел: 02/4441844, 0886149191, 0886882216