Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/itavet/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
ФРИЗЬОРСКИ УСЛУГИ | Итавет

Фризьорски услуги

 

Много от породите домашни любимци се нуждаят от специфични грижи за кожата и козината, които ние можем да осигурим. Така например йоркширският териер е порода куче, която за разлика от много други породи, изисква задължителни козметични процедури – къпане всяка седмица, редовно сресване, както и използване на специфична козметика.

Редовната поддръжка на козината е от съществено значение за здравето на Вашия домашен любимец. Освен че той ще мирише и изглежда привлекателно, козметичните манипулации подпомагат здравината на кожата и козината, възпрепятстват настаняването на паразити, както и други неприятни кожни проблеми.

 

Честотата на подстригване, къпане или ресане на Вашия домашен любимец зависи от много фактори – порода, възраст, темперамент, козина, индивидуални особености, начин на живот и др. За животни с дълга козина препоръчваме по-чести грижи, разбира се. Всяко животно е индивидуално и изисква различна честота на третиране на козината. Прекомерните грижи също могат да доведат до различни дерматологични проблеми. Козметиката, която ще използвате, трябва да бъде проверена марка, както и съобразена с индивидуалния организъм на животното.

Липсата на редовна грижа за козината, може да доведе до нейното сплъстяване, а с това и спарване на кожата, екземи, болка, сърбеж и поредица от неприятни за любимеца Ви емоции.

За всички тези особености, свързани с хигиената и поддръжката на козината на Вашия любимец, можете да се допитате до екипа на ветеринарна клиника Ита Вет, както и да запишете час за фризьорски услуги на тел: 02/4441844, 0886149191, 0886882216.