Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/itavet/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ | Итавет

Акушерство и гинекология

 

Във ветеринарна клиника Ита Вет можете да намерите специалисти, които да се погрижат за Вашия любимец преди раждане, по време на него, както и след това. За всички нас това е прекрасен момент, свързан с много емоции и поява на нов живот. За жалост понякога може да има и усложнения по време на бременността, раждането или след него. Ето защо е нужно стопаните да са добре подготвени за събитията, които могат да се случат. Ако знаете, че животното Ви е забременяло, но имате притеснения, свързани с поведение, физиологични нужди или друго, трябва незабавно да се срещнете с неговия лекар.

Ако сте решили, че искате Вашето животно да има поколение, съветваме преди да предприемете действия за това, да се консултирате първо с нас – Вашите лекари. Животните, които ще се заплождат, трябва да бъдат прегледани и клинично здрави, да не са наследствено обременени (т.е. да не са носители на заболявания, които се предават в поколенията), да не са с близкородствени връзки, да бъдат съобразени размерите на бъдещите родители, както и евентуалните рискове по време и след полов акт. Съществува и вариант за изкуствено осеменяване на място в клиниката, ако няма как това да се случи по естествен начин. Всички тези подробности са важни за да бъде живо и здраво поколението на Вашия домашен любимец.

Бременността на животното Ви може да протече както без да усетите, така и с много усложнения. Всеки организъм е различен и преодолява трудностите по различен начин. При проблемни пациенти, не се тревожете, лекарите от ветеринарна клиника Ита Вет ще бъдат насреща за преглед, консултация, а ако се налага и за хоспитализация под наблюдение. Заедно ще намерим най-подходящото решение, за да сте спокойни Вие, животното и ние.

Ако любимецът Ви вече трябва да ражда, но това не се случва, това означава, че има усложнения. Признаците, които можете да забележите са следните: ако се напъва (има контракции), но безуспешно; ако е започнало раждане, но не забелязвате контракции; ако при започнало раждане след 2-3 часа няма плод. При тези или други смущаващи обстоятелства относно раждането, веднага се свържете с нас.

Методите на разраждане могат да бъдат: асистирано раждане (помощ от наш специалист) и цезарово сечение. Тези методи се налагат, когато предварително е ясно, че животното не може да роди само, поради различни причини (планирано разраждане), както и при вече започнало раждане, с настъпили усложнения (непланирано разраждане).

По всички въпроси, свързани с оплождане, бременност, раждане и отглеждане на малките Ви домашни любимци, можете да се свържете с нас, като запишете час за преглед или консултация на тел: 02/4441844, 0886149191, 0886882216