Дерматология

 

Дерматологията е много обширна ниша във ветеринарната медицина. Диагностиката на кожни проблеми понякога изисква много търпение както от стопанина, така и от лекаря. Основен момент в установяването на причината е съдействието на стопанина, без което няма как да се справим, защото той има ежедневно наблюдение върху своето животно. Кожните проблеми могат да се изразяват с болка, сърбеж, окапване на козината, кожни изменения, промяна в цвета на кожата, неприятна миризма и др. Те много често са отражение на заболели вътрешни органи и системи.

Лечението на дерматологични заболявания обикновено изисква много повече време от всеки друг проблем. Ние от ветеринарна клиника Ита Вет ще Ви дадем подробни разяснения и съвети, за да можем заедно да помогнем на Вашия любимец.

Много важно е предварителното записване на час за преглед, защото дерматологичните проблеми изискват повече изследвания и повече разяснения. Правилната  диагноза обикновено е дълъг процес на диференциране на различни кожни заболявания. Причините могат да бъдат паразити, гъбички, микроорганизми, вируси, алергии, хормонални смущения, автоимунни заболявания и др. За постигане на резултати при терапията, със съществена важност са редовните контролни посещения в клиниката ни, за да следим и наблюдаваме развитието на заболяването. Понякога е нужно много време докато имаме налице видими резултати, затова трябва да се въоръжите с търпение, за да помогнем заедно на Вашия любимец.

Можете да запишете час за преглед на следните тел: 02/4441844, 0886149191, 0886882216